torsdag 27 november 2008

Tjejbild: Minns du den sommar?



Mörker över ängarna, November trycker på med bredsidan, det blåser åt alla håll och jag och arvingen eldar skräppinnar på tomten. Leran smyger sig kall upp för stövelskaften ända in i huset. Lägger ut en fläskigt varm bild från Keön i somras och jobbar samtidigt på jämställdheten i mediasfären. Lina Lundkvist klättrar.

tisdag 25 november 2008

Oväntat väder

Besökte Lysekil city igen med arvingen och ambitionen att träffa andra småbarn. Nu dök det aldrig upp några andra småbarn, så arvingen fick klara sig med mig som sällskap. Jag är förvisso inte särskilt lång men jag har har slutat med barnblöjor, jag kan alfabetet och jag har skor med snörning, alltså är jag vuxen. Vi hängde kvar vid mötesplatsen i någon timme innan molnen försvann och det blev dags för lunchpaus från föräldrarrollen.

Nära Gullmarsskolan hittade jag det här problemet som hade trevligt ljus. I närheten finns det en överhängande vägg (2m på ca 6 meter) med ett problem som förmodligen är riktigt hårt. Platt landning på gräs. Träna mycket på flera undercling-flytt och slopiga utsteg om du är sugen. Jag kom ca 50 cm innan jag gav upp för dagen. Videon är från ett betydligt lättare problem.

måndag 24 november 2008

Grå män i en spricka

Det sas att det var varmare uppe på väggarna på Häller än vad det var bland småklättrarna på marken. I mörkret är alla katter grå. Efter att ha tittat på Stefan Wulfs solgula nytur ovanför och till höger om Tor Line, så sjönk solen och lämnade bouldrarna i ett kamoflagegrått ljus. Richard Ekeheds vita mössa är väl det enda som inte går i mullvadskulör eller?

Ideella hjältar vid bohusstugan

På lördagen var det vedhuggar-vm och höstmöte i Bohusstugan. En flock frivilliga klättrare ställde upp och sågade träd och högg ved. Starkt av dessa frivilliga att offra en fin klätterdag för ideellt arbete som gagnar andra.

En tanke slog mig mitt i arbetet: Varför offrar jag en klätterdag och hugger träd vid bohusstugan istället för att ta hand om tre träd som ligger och ruttnar bort på min egen tomt? Jag vill att klubbstugan ska fungera som mötesplats för klättrare. Jag tycker att klubbstugan är viktig för accessarbetet i Bohuslän, att det är viktigt att klättrare har en plats där man kan bo utan att störa andra i närheten av klipporna. Att man träffar trevligt folk när man hjälper till är inte heller så pjåkigt.

fredag 21 november 2008

Linus på Häller

Efter att ha sänkt årorna i centimetertjock is på Åbyfjorden och rott ekan in till stranden så lyftes båten till slut upp på land. Sommaren är härmed slut. Trots kylan så klättrades det på Häller. Vi han se Robin toppa ur Minaret och vi hann bouldra lite innan solen gick ner. Mister Linus fastnade på video när han tog sig upp för ett av Hällers lägsta problem.

torsdag 20 november 2008

Arvingen spottar med förstånd

Guide för spottare: Om man väger mindre än en femtedel av klättraren på klippan så slipper man spottningsplikten. Arvingen agerar korrekt och satsar på mantlingsträning istället. Bilder från Ramsvik i Lysekil.

Från Ramsvik Arvingen 1 år


Från Ramsvik Arvingen 1 år


Från Ramsvik Arvingen 1 år

onsdag 19 november 2008

Bildvisning + Höstmöte i BKK + VM i vedhuggning

En liten påminnelse: Nu på lördag är bildvisning i Bohusklubbens stuga i Bärfendalen av ingen mindre än Erik Massih. Mer information finns på Bohusklubbens sida. Naturligtvis så kommer även inofficiella hemliga vedhuggar-VM att utspelas från förmiddagen och framåt. SMHI lovar två minus och stor sol, optimal vedhanteringstemperatur alltså.


Bonusbild: Henke Sjöqvist klättrar Orange Mekanism på Holländarröd.

söndag 16 november 2008

Arvingen 1 år vid Ramsvik

Jupp, jupp, arvingen Movitz har överlevt sitt första år i familjen, hurra hurra. För ovanlighetens skull så fick han fira dagen i lite småkallt kustväder. Igår fick han stå ut med passiv småklättring vid Munkvik under klarblå himmel i kraftig vind. Idag blåste det lite lugnare vid Ramsvik.
Vid Ramsvik finns det några låga block och en del svaväggar. Stenkvaliten är liknande den vid Fiskebäcksvik på sina ställen, mjukt med bra friktion. Det är inget stort boulderställe, men några okej problem finns. De största fördelarna är väl att det torkar fort, vetter mot söder och har havsutsikt. Liten video från förra veckan:

torsdag 13 november 2008

Munkvik och babycafé

Ajjemän. Babycafé på torsdagar i Lysekil city. In i bilen med Movitz och vinterdäck och barnvagn och mig själv och grannen och paddan också. Jag har äran att själv representera det manliga könet i en extremt kvinnlig värld. Babyrytmik och andra tuffa extremgrejer avklarades på förmiddagen, riktigt mysigt faktisk. Jag fick finna mig i att bli kallad Movitz "mamma" av de andra mammorna i flocken och det är ju inte så illa. Movitz mor är ju helt okej. Konstigt att ingen reagerade på att den här mamman har fullt med skägg mitt i ansiktet. De kanske bara har en mycket öppen inställning till ansiktsbehåring, vad vet jag? Inte en distad gitarr så långt örat når.

Det sas att det kunde bli uppehåll idag och det blev det också. Lika bra att kolla om det var torrt vid Munkvik när jag ändå var i stan. Ett litet brant problem blev det medan lillkillen sov. Kul att kunna klättra torr klippa efter några gummistöveldagar.

onsdag 12 november 2008

Sensommar på Smögen

Återigen medelålders män som sysslar med småklättring. Notera rynkorna på flintisarnas pannor. Min jakt på solen idag tog ett tag. Om någon undrar så kan jag säga att Bohuslän är mycket, mycket blött just nu. Trots det så har jag kvar båten i sjön. Man vet aldrig när det bränner till och blir sommarvarmt. Al Gore kanske kan fixa det?


söndag 9 november 2008

Lysekil, Munkvik

Efter att ha besiktigat bilen och fått den underkänd kan man egentligen inte göra mycket annat än att bouldra en stund. Urban bouldering i Lysekil på mycket grov och vass sten. På en kylig dag så känns klippan betydligt skönare mot huden.

Utsikten på Tjörn, en liten dyno.

För en kort kille som mig så verkade baskethoppande till vassa grepp lagom lockande. Många andra medelålders män verkade ha riktigt roligt i alla fall.


Animal på Utsikten Tjörn.

Vi blev lovade blå himmlar på Tjörn i lördags. En timme familj i bil och sen stiger vi ur under hundblöta moln. Kul att se ett nytt ställe för mig. Också kul att träffa en samling medelålders människor som klarar vilken survädersfika som helst utan att deppa ihop. Sjökvistarn och Walker på videon.

Skåpmat: liten video från Häller

Som första test serveras en årsgammal video från Häller.