torsdag 19 februari 2009

Lädernallen telefonerar


Lädernallen lockar kompisar från när och fjärran.

Vädret är vintrigt på något sätt. Jag är inte van vid att ha snö som ligger kvar på marken i flera dagar. Lädernallen verkar inte heller vara riktigt van, men han har några trick för att hålla humöret uppe.

Själv har jag börjat att riva altanen, så nu ser det ut som en byggarbetsplats ett tag framöver på tomten. Lädernallen höll sig inne och hjälpte inte till på hela dagen. Han skulle läsa förare och vakta Internet, sa han. Det har han gjort hela dagen i dag också. Han säger att träningen är på gång, han är bara lite ur balans efter att ha blivit knockad av den första motivationsvågen. Räknas att krama fjärrkontrollen som träning?

tisdag 17 februari 2009

Det kom besök


Basketträning i korplaget vid hemliga hemliga stället.

En massa folk var här i trakten och lekte i helgen, vilket var mycket trevligt. Fyra boulderdagar ute i sträck får väl anses vara ett bra facit för mig själv. Lite sol och trevligt sällskap var förmodligen det som fick influensan att rinna av mig och sippra tillbaka till Hin Håle igen. Efter att Henke fläskat sönder isen under areten vid Ulorna och Ola Nyfiken gått ner i fjorden med ena benet så lyckades jag lura med pojkarna till det nya, naturligtvis megasuperhemligt hemliga stället som jag kallar Hogen. Det kallas Hogen eftersom det ligger just där, under kraftledningen på toppen av kullen. Parkera vid Bergs skola och ta med borste.

VIKTIGT: Jag har talat med de boende vid den mest direkta vägen till boulderstället (söder om kraftledningen. De var mycket vänliga. De vill inte att vi går på vägen som går igenom deras tomt. Detta är inte konstigt eftersom man passerar inne på deras tomt. De har även en hund som inte är att lita på, hunden är labil och har redan bitit en bouldrare i knät. Ägaren själv säger att man inte riktigt vet var man har henne.

För att komma till Hogen parkerar man vid Bergs skola, promenerar ca 500m norrut på en grusväg parallellt med Lysekilsvägen förbi en bondgård fram till skyltar med texten "vägen avstängd" och "ridning förbjuden". Därifrån leder en stig brant upp på en första ås, ner förbi en gammal skjutvall och sedan tar man sig upp på nästa höjd, under kraftledningen. Anmarchen tar runt en kvart från bilen.



Lite snö på toppen plockar inte ner humöret så länge det finns sol till alla.
Tack för ännu en fin dag i bergen.

onsdag 11 februari 2009

Andy Aviation på Buråsen

Det kom ett kort mejl från Örebro. "Lägg ut en snygg bild på mig." Avsändaren vill säkert vara anonym, men har inte riktigt något att säga till om. Naturligtvis så måste jag rota i arkivet för att hitta någon sådan bild.
Från Andreas på Buråsen


Förra året? Njae, förrförra året var det nog. Uppe på Buråsen var det ialla fall och Andreas skulle ta och klättra leden Andy Aviation som han hade borstat och putsat till salongsfähigt skick. På tal om skicka, så var det denne numera 36-åriga varelse som skickade leden först.

Från Andreas på Buråsen

Om du inte känner igen mannen på bilden så kan en något förenklad fantombild hjälpa till:
Från Andreas på Buråsen


Men det var ju Andy vi skulle visa bilder på. Här har vi insteget. Det verkar jättejobbigt. Petter som står och säkrar gjorde senare förstabestigningen av Kärlek, en magnifik linje något till höger om den liggande kroppen på hyllan.

Från Andreas på Buråsen


Ojoj, pappa Andreas rör sig.
Från Andreas på Buråsen


Andy aviation heter alltså leden. Andreas flyger igen. Det sägs att leden är läskig. "Jag vågade inte falla" var 36-åringens kommentar. Andy är således mycket tuffare och flyger utan fjädrar.
Från Andreas på Buråsen

tisdag 10 februari 2009

Äntligen tjejor igen... eller bara en.

Via sms får man höra att vissa krulliga personer är ute och åker pulversnö ner till Rjukan. Själv sitter man snorig hemma på geggåkern och gungar med en nyinköpt splitboard i famnen.

Nåja, så illa är det inte. Igår var jag på Häller och det var riktigt fina boulderförhållanden faktiskt. Illa bara att jag fortfarande är en aning sjuk. Men jag har bestämt mig. Imorgon är jag frisk, hur illa jag än mår.

Fortfarande när jag förhoppningen att få åka på min snowboard ganska snart. Men till påsk är det Fontainebleau som gäller. Ingen snölek då. På tal om familj i Fontan, videovisionen visar Mari i Rocher Canon. Notera killen i myspyspyjamas som spottar med ena handen. Vänstra axeln är sönderdragen på ett så kallat uppvärmningsproblem. Kroppen kanske inte är 18 längre, den kanske är dubbelt så gammal. Och dubbelt stark?

lördag 7 februari 2009

Lädernallen redigerar bouldervideo



Ibland är det skönt att få hjälp i vintermörkret. Lädernallen ställer upp och ger råd och stöd när en liten bouldervideo sätts ihop.

Blocket hittade jag dagen före julafton när jag tvingades in till Lysekil för att köpa julklappar i god tid före den stora dagen.

Annars har det mest varit sjukdom och förstärkt formsvacka som har präglat tillvaron på Härnäset. Arvingen var sjuk i ungefär en vecka och vägrade äta och dricka. Han raglade omkring, var stekhet och sjönk in i ett komaliknande tillstånd av och till. Det varade bara några dagar, men det räckte för att Fadren var på vippen att ta till lipen när Arvingen äntligen började äta och dricka igen. Love hurts, numera med pappaperspektiv.

Linus vill att jag ska komma ner till Chamonix. Det känns lite overkligt just nu när den längsta utflykten jag gjort på en vecka är en knapp kilometerlång promenad till Röe gård. Efter den ansträngningen däckade jag i soffan, mina skalbaggelungor orkade inte mera. Resturangbygget går för övrigt framåt vid Röe, nu är det tak och väggar på.

tisdag 3 februari 2009

Lädernallen om snö



Lädernallen kollar januaristicket i närområdet.


Det bästa som hänt på länge är att jag har skaffat en splitboard, nu saknar jag bara barnvakt, lediga vänner och en frisk kropp, sen blir det puderåka. Annars sammanfattar söndagen läget på ett bra sätt, Mari bouldrar på Häller i toppenförhållanden, många kompisar vill leka, jag är sjuk och Arvingen slår rekord i feber och allmän sjukhet. Kanske blev Arvingen sjuk när han svalde halva badbassängen i Lysekil. Men varför är jag sjuk då? Jag dricker inte mitt eget badvatten. Kanske har pessimismen smittat av sig på Lädernallen? Vem vet.