lördag 23 maj 2009

Husrenovering och steilclimbing

Här hemma i centrum så håller jag mest på med husrenovering. Huset ska bli vitt istället för rött. Många timmar ska plöjas ner i projektet, så det har blivit lite mindre klättring ett tag. Men ibland måste man ta sig ut i alla fall. Idag blir det nog torrt igen så vi får se var vi hamnar. Videovisionen bjuder på lite brant klättring från förra helgen.

onsdag 13 maj 2009

Några sköna rörelser

Ibland svänger det gött i ungdomarnas värld. Livet är egentligen enkelt, hitta känslan och fortsätt så. Svårare är det inte.

Lite svårare är det att bygga hus. Till exempel att rätta till avloppet till modern standard. Under huset rinner det ut mystisk svart gegga. Inte bra känsla. Idag har jag kört bilningsmaskin och dunkat upp betong och stenblock. Det gör jag helst inte om, inte om jag samtidigt betalar för nöjet. Men bygget går framåt, och det kommer att bli fantastiskt bra. Det tar bara lite tid.

Tillbaka till känslan. Arvingen visar vägen.

tisdag 5 maj 2009

Tankar om access

Bohuslän är ett underbart område att klättra i. Fler och fler upptäcker detta och söker sig hit för att klättra. Tidigare har det mest varit repklättring på egna säkringar som har dominerat antalet klättrare häromkring, men nu ökar antalet bouldrare och andra i området.

I helgen var det fler bouldrare än repklättrare på Häller. Det är mest på större helger som det är markant fler besökare bland klipporna, vilket grannar och bekanta ickeklättrare noterar och kommenterar till mig.

Den lokala ickeklättrande befolkningen gör ingen skillnad på bouldrare och repklättrare. För att hålla nere accessproblemen är det viktigt att alla klättrare tänker på att ha goda relationer till närboende och till markägare. En varsamhet med naturen och fåglar är naturligtvis viktig.

En anledning till att folk hittar hit är att fler har information om att det finns klättring i Bohuslän. Lättillgänglig information på Internet är förmodligen en förklaring till att fler besökare kommer hit. Kanske har jag själv en del i det hela. Ett videoklipp från Häller har nästan 600 visningar på Youtube. Ibland undrar jag om det är vettigt att lägga ut bilder och videoklipp med klättring härifrån. Vad tycker du?

Klätterförbundet har en informationsvideo om access. Se den om du inte redan sett den. Accessfilmen Bilar,buller och bajs.

måndag 4 maj 2009

Lädernallen om problem i Apremont

Lädernallen har koll på läget och spårar upp vilket problem som klättras i Apremont, Fontainebleau. Henke och Pinnen är två andra stjärnor i videon.