måndag 29 mars 2010

Mari vid Munkvik

Från Lysekil

Mari vid "Vindarnas grotta" vid Munkvik, Lysekil. Världens bästa tjej laddar inför Kjugeresan.

fredag 26 mars 2010

Liten arete

Åbyfjorden from Anders Spång on Vimeo.

En liten sen kvällsbouldering. Att man kan gå på isen gör det snabbare att ta sig fram, men det börjar bli mosigt. Areten är frambruten av stenhuggare. Det hade varit skoj om den hade varit något högre. Hoppas på att komma ut igen i helgen, men vädret ser sisådär ut på prognosen.

torsdag 25 mars 2010

Is och öppet vatten

Ett litet klipp från två olika ställen, Stångehuvud och längre in i Åbyfjorden. Ute vid Lysekil är havet öppet, medan det ligger tjock is kvar på fjorden.

Munkvik m.m. from Anders Spång on Vimeo.



Nere vid Vrångarö fick jag släppa ett slabbprojekt "Att leva med friktionshinder", på grund av feghet? korthet? brist på spottare? Problemet startar på isen och bör göras snarast. Mediemogulen Spång lyckades sedan radera alla bilder på problemet, så nu återstår bara att bygga myten om detta obestigna problem. Videoklippets andra problem ligger på gångavstånd. Värt att notera, Vrångarö är inget världsklassområde med massor med problem. Det finns bara några enstaka problem här.

tisdag 23 mars 2010

Före regnet, en vanlig måndag.

Från Lysekil

Gammal farbror klättrar svårt på egentligen lätt problem.

måndag 22 mars 2010

Mera från isen

Inte så mycket har gjorts denna helg, än så länge. Jag har helg även på måndagar och ska strax ut och frysa lite tänkte jag. Det hänger några snöflingor i luften, och det känns fuktigt. Hmm, men har man barnfri tid så har man. Litet videoklipp från en vecka sedan ute på Åbyfjordens is.

På hemmaplan from Anders Spång on Vimeo.

onsdag 17 mars 2010

Vårkänslor i snön

Bouldering Bohuslän vårvinter from Anders Spång on Vimeo.


Snö och sol är en fin kombination. Fortfarande ligger det lite mycket snö på toppen av blocken, men det går att ta sig upp här och där. Tänk positivt, snön på marken jämnar också ut landningarna fint vid vissa problem, t.ex. höga slabben vid Häller.
Närmast vattnet är det fortfarande bra, fjordisen ligger kvar på många ställen, vilket gör att det funkar att kliva på klippan från sjösidan. Även träsklandningar är helt okej nu, jag fick t.ex. gjort ett litet problem i måndagskväll som man gärna undviker när landningen är geggig.

För övrigt är min Mari bäst i världen.

måndag 8 mars 2010

Måsesten vid Ulorna

Måsesten Ulorna from Anders Spång on Vimeo.


Som jag nämnde tidigare så hade jag bara en timme på mig att ta mig till Ulorna, bouldra, filma och infinna mig hemma för vård av egna barn. Några synpunkter har kommit på färgsättningen av klättermodellens kläder, och jag kan inte göra annat än att hålla med. Nästan slöseri med snygg linje att ha så ovårdade kulörer på sig. Att inte göra rent vidvinkelobjektivet ger inte heller några pluspoäng.

Men det är här vi närmar oss kärnan; jag var där, i solen, på isen och jag mår fortfarande bra när jag tänker på det.

Äntligen ute igen

Bouldering ute igen! Min frökenhud är avskavd och svider, men här är det ingen som lider. Jädrar vettu, jag är nog lite solbränd också.
Jossan på Måsestenareten, eller vad den nu heter.

På lördagen hörde Jossan av sig och sa att de skulle till Ulorna. Jag var något skeptisk till att det skulle finnas något snöfritt, torrt och soligt där i och med att det är kvällssol nere vid Ulorna. Men solen hade kommit åt Måsesten, som stenen i vattnet med den snygga areten heter i folkmun. Det funkade bra att gå på fjordisen till Ulorna, och isen ligger tjock och fin vid insteget till areten. Calle hade redan kommit upp, och Markus gled upp strax efter att jag kom dit. Efter en hel del skavande på fel sekvens gav sig areten och släppte även upp lilla mig.


Areten är bland det snyggaste som finns på planeten Tellus. Hetsen för att hinna klättra upp innan paddorna åkte hem bidrog till att jag inte lyckades filma någon klättrare på areten.
Petter hemma på tomten på projektet Omars comeback.

Efter att ha lekt lite bouldering hemma hos Petter, på söndagen så hade jag en timme på mig innan jag skulle ta hand om ungarna. Hinner man till Ulorna och filma areten på en timme? Jodå, om man bor på rätt ställe. Video kommer när det har redigerats lite.