söndag 20 juni 2010

Risig rygg, risigt väder.

Kort sagt: Jag försörjer en kiropraktor. En låsning i ryggen, grus i maskineriet, spiken i kistan?

En norsk kiropraktor, hur låter det? "Fleksnes, ta hand om min rygg". Jag blundar och slappnar av, han låser mina ben och sen bär det av. Klart sämre dagen efter, lite bättre idag.

Tur att man är farsa. Barnen är bäst, ryggen är sämst. Lullar omkring med ungarna på tomten. Som tur är så regnar det.

Från Lysekil

Okej utsikt på en dålig dag.

Från Lysekil

Dåligt väder är inte alltid fult.

söndag 13 juni 2010

Influensa, Ulorna och slutspurt

Illa? Tvåveckors influensa gör mig knappast fysisk stark, men jag har fått umgås en hel del med min familj. Man kan bli stark på mer än ett sätt. Nackspärr som sitter solitt och svullna bihålor kan inte dölja det underbara: på tisdag har jag sommarlov, efter sommarlovet är jag pappaledig i ett år. Den ljusnande framtid är min.

Från Lysekil

Ulorna är delvis stängt på grund av häckande fågel. Ibens bok ligger på rätt sida gränsen och stör inte häckningen. Linus och Dave klättrar, jag och Arvingen snorar ner omgivningen.

Från Lysekil

Rödhaken häckar i närheten av Ibens bok. Den verkar inte det minsta störd eller intresserad av klättrare eller klätterpublik. Bobygge i raketfart.

Från Lysekil

Inte klättra, kasta sten. Arvingen gör det han gör bäst. Ytterligare en hemsk dag på hemmaplan.

fredag 4 juni 2010

I väntan på sommarlov

Från Lysekil
Det lackar mot sommarlov. Mina studenter har gått ut med mössan i luften idag och själv är jag trött och förkyld. Gubbsjuka kanske? Fasen, det är nog 20 år sedan jag själv sjöngom studentens lyckliga dar. Med förkylning i kroppen kan man alltid paddla lite kanadensare på Åbyfjorden.

Sent om aftonen lämnar jag familjen och skjuter ut kanoten i vattnet, packar i paddan och smyger bort mot Sjöhäller. Går iland vid en öde strand, lufsar upp på en kulle och spanar ut över fjorden. Tigern ryter över vattnet. Det är inte så illa att vara hemma.

Från Lysekil
Bilden visar slabben "Att leva med friktionshinder" i sommarförhållanden. Jag testade problemet från isen i vintras men kom aldrig upp. Helt klart mer utmanande på sommaren.