måndag 30 augusti 2010

Sensommarens fröjder

Jodå. Mitt ringfinger är fortfarande paj, men det är väl bara att toktejpa med precision, köra på och vara glad. Har vilat en vecka.

Nu med trasigt finger så har jag åter tagit upp min raketkarriär inom orienteringen och gått med i SAIS. Första träningstävlingen ger vid handen att jag redan är i mitt livs form - jag kom näst sist, inte helt sist. Träning vid Bräcke (mer känt som Skälefjäll bland klättrare) på tisdagar.

Skräpfilmsdax: När valet var mellan att jogga och att klättra något enstaka nytt problem i skogen så var valet lätt. En liten spricka och ett litet problem till på en vägg här hemma.

Liten spricka from Anders Spång on Vimeo.

onsdag 25 augusti 2010

Hejdå klättring 4b?

Blunda och tänk på Fontainebleau. Jag har precis bestämt mig för att åka till Fontan och det viktigaste i planeringen är klart i huvudet. Dags att börja formtoppningen. Jag får barnvakt till båda ungarna och en chans att åka till Kornö och känna på lite ny bouldering.

Detta är vad som sker. Känsliga tittare varnas. Du erfarne vet vad du kan lyssna efter.

Kornö, Hejdå klättring 4b from Anders Spång on Vimeo.


Från Lysekil
Överhängande klippa med en del problem på.

Från Lysekil
Samma klippa från andra hållet.


Från Lysekil
Liten båt och fin lätt spricka.

söndag 22 augusti 2010

Tobbe och Jessica

Lådbilsrejset Tobbe T from Anders Spång on Vimeo.



Jajjamensan, Tobbe och Jessica blev gifta ordentligt i lördags på Härnäsets Folkets hus, jädrar vad skoj det var. Från brudgummens sven6a presenteras stolt en film från lådbilsrejset.

fredag 13 augusti 2010

Ut till ön

Jag är ingen sjövan man. Därför så har jag tvekat att ge mig ut med min lilla eka till Kornö tidigare. Men igår så var det nästan helt vindstilla och det var heller inte särskilt mycket turisttrafik ute på havet, kanske för att de hade lovat kraftigt regn lite senare på kvällen.

Ungefär 45 minuter tog det att tuffa till Kornö hemifrån med lätt packad båt. Väl framme vid ön blev det mest rekning men också lite bouldering.

Tyvärr så måste jag säga att klippkvaliten är något vass på de problem som jag testade, men stenen på ön är väldigt varierande med både gnejs och granit. Jag kommer helt klart åka hit igen. Klätterformen har jag tydligen lagt bort någonstans, så det är bara att bita ihop och ta i.

Mari låter mig inte klippa av allt mitt hår. Varför inte?

Varmt, vackert och vasst. from Anders Spång on Vimeo.

söndag 8 augusti 2010

Lite bouldering igen

Lite grand kommer jag ut i alla fall. Hetast just nu är nog Stora Kornö som jag och familjen besökte i onsdags. Det går att tuffa ut till ön med bogserbåten Harry på somrarna. Tyvärr så måste man boka plats i förväg, så spontana besök har varit något svårt. Superpappan hann inte reka hela ön, men visst finns det bouldering så det räcker ett tag. Någon form av resa dit igen får det bli. Hör av dig om du är sugen på att hänga med.

Liten lågkvalitetsfilm från Kornö och lika låg kvalitet från en inte helt lättillgänglig arete vid Vrångebäck.

Två små projekt from Anders Spång on Vimeo.