måndag 11 juli 2011

Den stora gösen ska grilla sig


De båda fiskarna.

Treårige Movitz konstaterar "Jag fick två gösar och pappa fick två pinnar". Han har helt rätt. Hade han inte varit just min egen son så hade jag haft svårt att ta det på rätt sätt. Det var första gången som Movitz fiskade med kastspö, draget svingades med kraft både hit och dit medan Fadern duckade, blundade och försökte att hålla sig själv och sonen skadefria. När den lilla spinnaren hamnade i vattnet valde inte bara en utan två gösar att falla för frestelsen, högg och fick följa med upp ur sjön och ner i hinken.

Att låta en treåring bestämma över liv och död kanske är en utmanande uppfostran, men Movitz dom var kristallklar. "Den lilla gösen ska simma tillbaka. Den stora gösen ska grilla sig". Och så fick det bli.

Pappatips: Åk till kanotcentralen i Munkedal vid Kaserna, hyr svinbillig kanot och lek med ungarna, fiska och campa. Ta med grillen.

fredag 8 juli 2011

Trampoline i sommarhettan


Linus svettar sig upp för Trampoline på Häller.

Jodå, det klättras visst lite i Bohuslän så här års också. Badandes i svett klarnar en tanke i skallen medan mjölksyran pumpas fast i underarmarna: jag är kass på repklättring. Herregud, så här kan vi inte ha det, dags att öva lite pump medan värmen ligger som en våt filt över boulderingen i närheten. Tidig start och mängdträning ligger numera på schemat. Linus har åter lämnat oss för Chamonix. Även min GriGri fick av misstag åka med bland de andra grejorna på Linus rack. Snart återvänder mojängen via post.