onsdag 25 mars 2015

Terrängtuffis! Bilder från Rågårddalsrundan.

 
Vi laddar för Lädernallen Terrängtuffis Våreld! Full fart framåt. Jag testspringer banorna och försöker hitta bra banor som är hyggligt logiska och går att hitta och som är lagom jättejobbiga. Några bilder från Rågårdsdalsrundan.
 
Smala stigar.

Öppna fält.

En hel del grusväg.

Mer väg, endast en liten bit på asfalt, ca 200 m.

Naturliga hinder titt som tätt, men inte överdrivet mycket.
 
Banprofilen ungefär.

tisdag 24 mars 2015

Lädernallen Terrängtuffis -Våreld-


Lädernallen Terrängtuffis Våreld. Ett litet lopp för stora hjärtan.

Ett lopp blir till: Många vänner ville springa Sotenäsmaran som tyvärr blev fullbokad fort. Mari kom med förslaget att vi kunde ordna ett litet terränglopp själva häromkring. Vi tänker själva delta i loppet, så servicen till löparna är minimal. Caféet här i närheten är positiva till loppet och låter oss hänga runt under dagen. Antalet deltagare är ca 20 och vi önskar inte ha fler deltagare i den här tävlingen. Det här är ett mycket litet spontant arrangemang som ska vara mycket smidigt att förbereda.

Servicens omfattning:
• Det kommer finnas vatten utplacerat på spartanskt vis.
• Ganska kassa kopierade kartor med banorna inritade kommer att finnas till alla deltagare. Banorna markeras med ”schnitzlar” och några pilar.
• Tidtagarur kommer att finnas vid mål, tidtagarpersonal ingår ej.
• Sjukvårdsutrustningen består av gammal gasbinda och begagnade plåster. Simpelt första hjälpen-paket.
• Dusch finns ej organiserad. Åbyfjorden vid Röe Sandvik är fostrande och lockande så här års.
• Efterfest: Pizza beställs gemensamt och hämtas i Brastad, äts hemma hos Spång Gylfes residens för de som vill. Lädernallen bjuder på speciellt brygd finöl.

Banorna
Start och mål vid Röe Gård för båda sträckorna. Det kommer att finnas två banor, Rågårdsdalsrundan och Sötorpsbergetrundan. Båda dessa banor är ca 10 km var. Den löpare som springer 10 km springer Rågårddalsrundan. Den löpare som springer 20 km springer först Rågårdsdalsrundan, passerar Röe Gård och springer vidare på Sötorpsbergetrundan.

Terrängen är bohuslänskt varierande och har en bas i Kuststigen. Smala stigar, grusvägar och granithällar i kuperad terräng. Överväg långbyxor om du är känslig för ris och ljung.

Start
Starttiderna är planerade utifrån barnpassing. Ingen organiserad barnpassing ordnas av oss, men vi kan nog hjälpas åt.

10 km startar 12:00. Om man vill springa milen senare (man kanske är med sina barn när partner av valfri sort springer första start) så kan man starta tillsammans med 20 km-starten 14:00

20 km startar endast 14:00.

Frågor till Anders Spång 0733-609250.