tisdag 15 december 2009

Utan trängsel, Ramsvikslandet med Linus

En dag med sol, jihoo. Linus yrar om att han och gumman varit ute på Ramsvikslandet och sett grejer som han inte sett tidigare. Jag trodde han menade lite klippa på norra delen av Ramsvikslandet, men det visade sig att det var söder om Sote bonde han menade. Liten miss att solen aldrig kom direkt på klippan, men vi är ju tuffisar, så det funkade ändå. Frost på utstegen ger en liten extra dimension till skärgårdsalpinismen. Det var faktiskt första gången jag var just här, och det ger alltid mersmak med nya problem. Hoppas jag har missat mera problem på fler ställen.

2 kommentarer:

  1. Fint der, ikke sant. Men jeg har nok bare vært der på de litt mer varme dagene. Det er buldret endel endel rundt i området, av vår mann på Fykan. Ellers er det noen flotte store steiner en halv kilometer lengre nord som blir hardt og høyt. Men du har kanskje vært der? Det samme gjelder vel nordvest på Ramsvik
    Ellers er det overraskende lite klatrin på en så stor steinplass, eller kanskje vi bare ikke har funnet det? Sees til påske.

    SvaraRadera
  2. De höga stenarna är lite läskiga, och jag tror inte att alla linjer klättrade än. Det finns en del fina problem där, men på ganska grov granit. Det finns en mini-Torline vid Sote bonde som måste göras någon gång. Ha det gott!

    SvaraRadera