tisdag 17 februari 2009

Det kom besök


Basketträning i korplaget vid hemliga hemliga stället.

En massa folk var här i trakten och lekte i helgen, vilket var mycket trevligt. Fyra boulderdagar ute i sträck får väl anses vara ett bra facit för mig själv. Lite sol och trevligt sällskap var förmodligen det som fick influensan att rinna av mig och sippra tillbaka till Hin Håle igen. Efter att Henke fläskat sönder isen under areten vid Ulorna och Ola Nyfiken gått ner i fjorden med ena benet så lyckades jag lura med pojkarna till det nya, naturligtvis megasuperhemligt hemliga stället som jag kallar Hogen. Det kallas Hogen eftersom det ligger just där, under kraftledningen på toppen av kullen. Parkera vid Bergs skola och ta med borste.

VIKTIGT: Jag har talat med de boende vid den mest direkta vägen till boulderstället (söder om kraftledningen. De var mycket vänliga. De vill inte att vi går på vägen som går igenom deras tomt. Detta är inte konstigt eftersom man passerar inne på deras tomt. De har även en hund som inte är att lita på, hunden är labil och har redan bitit en bouldrare i knät. Ägaren själv säger att man inte riktigt vet var man har henne.

För att komma till Hogen parkerar man vid Bergs skola, promenerar ca 500m norrut på en grusväg parallellt med Lysekilsvägen förbi en bondgård fram till skyltar med texten "vägen avstängd" och "ridning förbjuden". Därifrån leder en stig brant upp på en första ås, ner förbi en gammal skjutvall och sedan tar man sig upp på nästa höjd, under kraftledningen. Anmarchen tar runt en kvart från bilen.



Lite snö på toppen plockar inte ner humöret så länge det finns sol till alla.
Tack för ännu en fin dag i bergen.

1 kommentar:

  1. 5 stjärnor!!

    p.s. De där kraftledningarna på hogen kanske inverkar negativt på känsliga boulderproblem :-D

    SvaraRadera